Prințul și vrăjitoarea malefică – poveste scurta pentru copii

“Prințul și vrăjitoarea malefică”

Era odată ca niciodată, într-un regat departe, un prinț pe nume Alex, care trăia într-un castel frumos și primitor. Deși avea totul de care putea avea nevoie, prințul Alex era trist pentru că nu avea nicio prietenă cu care să se joace.

Într-o zi, când se plimba în grădina castelului, prințul a găsit o carte veche și misterioasă. Pe coperta ei scria “Vrăjitoarea malefică și vraja întunericului”. Cu nerabdare, Alex a deschis cartea și a început să citească povestea despre o vrăjitoare care adormise întregul regat într-un somn adânc și întunecat.

Prințul Alex se hotărî să găsească un mod de a o trezi pe vrăjitoare și de a aduce lumina înapoi în regat. El a pornit într-o călătorie aventuroasă, cu speranța că își va găsi curajul și priceperea necesare pentru a înfrunta vrăjitoarea.

Pe drum, Alex s-a întâlnit cu diferite personaje încântătoare și a călătorit prin păduri fermecate și câmpii înfloritoare. A ajuns în cele din urmă la într-un castel ascuns în munți în care se spunea că locuiește vrăjitoarea malefică.

Când a intrat în castel, prințul Alex a descoperit-o pe vrăjitoare, într-o rochie neagră, cu părul lung și întunecat, și cu ochii plini de răutate. Vrăjitoarea a râs malefic și i-a spus prințului că pentru a o trezi, el trebuie să găsească un inel magic ascuns undeva în labirintul castelului.

Cu ajutorul curajului său și al indiciilor pe care le-a găsit, prințul Alex a reușit să găsească inelul magic. L-a pus pe deget și, în acel moment, întregul castel s-a umplut de lumină, iar vrăjitoarea a dispărut.

Prințul a pornit înapoi spre castelul său, unde a găsit întregul regat treaz și fericit. Oamenii au sărbătorit întoarcerea prințului și înfrângerea vrăjitoarei malefice.

De atunci, prințul Alex a devenit un erou în regatul său și a avut întotdeauna prieteni cu care să se joace. Și când întunericul părea să amenințe din nou, el își amintea de curajul și încrederea pe care le-a avut în lupta sa împotriva vrăjitoarei malefice.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, prinț, vrăjitoare, aventură, curaj, lumină, prietenie, erou.