REZUMAT „Bunicuța Hoțomana”

A fost odată un băiat pe nume Ben, care, în fiecare weekend, era nevoit să meargă să-și viziteze bunica. De fiecare dată, această vizită părea un adevărat chin pentru el. Bunica lui, cunoscută în sat ca „Bunicuța Hoțomana”, era o femeie bătrână și excentrică, mereu îmbrăcată în haine negre și mâncând mereu varză. Ben nu înțelegea de ce bunica lui era așa de diferită și ce îi plăcea atât de mult la varză, așa că mereu găsea scuze pentru a evita această vizită.

Într-o seară, din pură curiozitate, Ben hotărăște să o urmărească pe bunica lui. El o vede cum intră într-un magazin de bijuterii și, în mod surprinzător, începe să fure din toate colțurile magazinului. Băiatul este înmărmurit și nu-și poate lua ochii de la bunica lui în timp ce aceasta își depășește abilitățile hoțești. Într-un final, bunica îl observă pe Ben și îi dezvăluie adevărul – ea este, de fapt, o hoață. Ben este șocat și confuz, dar în loc să fie înspăimântat, se simte atras de aventura și adrenalină pe care o trăiește bunica lui.

Dorind să se alăture bunicii sale în această lume a infracțiunilor, Ben începe să se pregătească alături de ea pentru o spargere incredibil de dificilă. Ei petrec nopți întregi planificând fiecare detaliu și punând la cale o operațiune de mare amploare. Cu toate acestea, în timpul acțiunii, când credeau că totul merge perfect, sunt prinși de regina Maria însăși, care se dovedește a fi una dintre clienții magazinului de bijuterii. Regina este surprinsă de curajul și priceperea bunicuței Hoțomana și îi înțelege intențiile.

Regina Maria povestește că și ea a trăit în tinerețe o viață plină de aventuri și fapte îndrăznețe, iar bunica lui Ben îi aduce aminte de vremurile în care era tânără și plină de viață. Regina înțelege că această aventură a fost un mod prin care bunica a încercat să câștige afecțiunea și respectul nepotului său, chiar dacă metodele ei erau puțin mai puțin ortodoxe. Astfel, regina Maria decide să-i ierte pe cei doi și să-i elibereze, cu o singură condiție – să se lase de furturi și să își trăiască viețile într-un mod cinstit.

Finalul poveștii este trist, deoarece bunicuța Hoțomana moare într-un mod misterios, în noaptea în care Ben află adevărul despre motivul pentru care bunica lui s-a prefăcut a fi hoață. El descoperă că aceasta nu a fost decât o înscenare, un mod prin care bunica încerca să câștige afecțiunea și atenția lui Ben. În cele din urmă, băiatul înțelege că timpul petrecut cu bunica sa a fost de neprețuit și că gestul ei a fost unul de dragoste și înțelegere.

Astfel, Ben învață că nu totul este așa cum pare și că oamenii pot ascunde multe secrete și intenții ascunse. El își dă seama că trebuie să prețuiască și să valoreze timpul petrecut alături de cei dragi, pentru că într-o zi ar putea dispărea și nu vor mai putea fi alături de el. Deși plină de aventură și suspans, această poveste ne amintește despre importanța familiei și a timpului petrecut împreună.