REZUMAT „La Hanul lui Mânjoală”

Într-o seară întunecată și ploioasă, când umbrele și suspiciunile se întâlneau într-o simfonie macabră, un tânăr pe nume Fanica călătorea prin pustietatea unei cărări uitate de timp. În inima lui, o flacără arzătoare striga după dragoste și aventură, iar destinul avea să-i ofere o întâlnire tulburătoare la Hanul lui Mânjoală.

Hanul, așezat pe o colină izolată, părea să strige disperat după vizitatori, dar puțini aveau curajul să-i treacă pragul. Locul era cunoscut pentru atmosfera sa înspăimântătoare și pentru povestea femeii care-l stăpânea, soția lui Mânjoală. În ciuda zvonurilor și a vorbelor răutăcioase care pluteau în aer, Fanica nu putea rezista tentației de a poposi acolo pentru o clipă.

Într-o încăpere întunecată și sufocantă, învăluită de un aer încărcat de mister, Fanica a fost întâmpinat de stăpâna hanului, o femeie frumoasă și enigmatică. În ochii ei, tânărul a descoperit o adâncime întunecată, iar sufletul lui a fost captivat în mrejele ei ispititoare. Lumina din cameră părea să se stingă în mod inexplicabil, lăsând în urmă doar umbre și suspiciuni.

În timp ce ceasul ticăia încet și inima lui bătea sălbatic în piept, Fanica a cedat în fața dorinței și a furat un sărut de pe buzele femeii misterioase. Dar în momentul acela, orele târzii ale nopții și chemarea drumului l-au convocat la plecare. Cu toate acestea, stăpâna hanului nu era dispusă să-l lase să plece atât de ușor.

Cu o atitudine ciudată și un zâmbet malefic, ea i-a smuls pălăria de pe cap și l-a privit într-un mod care i-a ghețat sângele în vene. Încurcat și cuprins de neliniște, Fanica și-a continuat drumul, dar nu înainte ca o furtună puternică să-i taie calea. Calul său, înspăimântat, s-a oprit în fața unui ied negru, pe care Fanica l-a încărcat în desaga sa, încercând să-l țină sub control. Cu toate acestea, animalul a scăpat și s-a întors fugind spre han.

Confuz și copleșit de evenimentele supranaturale care îl înconjurau, Fanica s-a întors la han. Acolo, a descoperit că a bântuit în cerc în jurul clădirii timp de ore întregi, ca un om pierdut într-un vis malefic. În cele din urmă, a fost salvat de Pocovnicul Iordache, viitorul său socru, care a venit în căutarea lui. Pocovnicul a realizat că fiul său era posedat de spirite malefice și a decis să-l purifice printr-un ritual de exorcizare înainte de a-l căsători.

După aceea, Fanica a aflat cu groază că hanul lui Mânjoală a fost mistuit de flăcări, iar femeia enigmatică a dispărut în cenușa rămasă în urmă. În ciuda tuturor încercărilor sale de a găsi răspunsuri și de a desluși misterele hanului, el a rămas cu o amintire îngrozitoare și cu un sentiment de neliniște care a înfruntat chiar și cea mai puternică lumină a soarelui. Hanul lui Mânjoală a devenit o legendă, iar povestea sa a rămas în sufletele celor curajoși care au îndrăznit să-i treacă pragul.