Salvatorul din Lumea de Vis – poveste de adormit copiii

“Salvatorul din Lumea de Vis”

A fost odată ca niciodată, într-un colț magic al lumii, un tărâm numit Lumea de Vis. Acolo, copiii puteau călători în lumi fantastice și puteau trăi cele mai incredibile aventuri. Într-o noapte, în această lume fermecată, o micuță fată numită Sofia a pornit într-o călătorie plină de magie și încântare.

Sofia era o fetiță curioasă și iubitoare de povești, dar se confrunta cu o problemă – nu putea să adoarmă. Fiecare noapte era o luptă pentru ea, iar părinții ei se simțeau neputincioși să-i ofere liniștea de care avea nevoie. Dar în Lumea de Vis, exista o soluție.

Într-o zi, Sofia a auzit o poveste despre o vrăjitoare înțeleaptă, care locuia într-o pădure îndepărtată. Se zicea că acea vrăjitoare avea puterea de a îndeplini orice dorință și de a aduce pace și odihnă în inimile celor neliniștiți. Sofia și-a zis că această vrăjitoare putea fi răspunsul la rugăciunile ei. Așa că, hotărâtă, într-o noapte a plecat în căutarea ei.

Călătoria prin Lumea de Vis a fost plină de surprize și întâmplări magice. Sofia a întâlnit pixi jucauși, dragoni prietenoși și elfi zâmbăreți. Fiecare personaj pe care îl întâlnea îi spunea câte o poveste magică care o încânta și o ajuta să zâmbească în timpul călătoriei. Cu fiecare poveste, Sofia se simțea tot mai aproape de vrăjitoarea înțeleaptă.

După multe zile de aventuri, Sofia a ajuns în fața cabanei vrăjitoarei. Aceasta era înconjurată de flori parfumate și razele calde ale soarelui străluceau printre copaci. Vrăjitoarea, înțeleaptă și zâmbitoare, a privit-o pe Sofia și a întrebat-o cu blândețe care era dorința ei.

Sofia i-a povestit despre lupta ei pentru a adormi și despre cum se simțea mereu obosită și neliniștită. Vrăjitoarea a ascultat cu atenție și a zâmbit înțelept.

“Ești norocoasă, draga mea Sofia,” i-a spus vrăjitoarea. “Am puterea de a-ți oferi somnul pe care îl dorești atât de mult.”

Cu o mișcare magică a mâinii sale, vrăjitoarea a luat o cutie mică dintr-un sertar. Acea cutie era plină de praful magic al somnului. Sofia a privit cutia cu uimire și emoție. În sfârșit, găsise răspunsul la rugăciunile ei.

Vrăjitoarea a învăluit cutia într-un scrisorisor fermecat și i-a spus Sofiei că, atunci când se va afla în patul ei, să deschidă cutia și să respire adânc. Praful magic va pune peste capul ei o pătură invizibilă de somn și o va învălui în vise frumoase.

Sofia a mulțumit vrăjitoarei din toată inima și s-a întors în casa ei. În acea noapte, în timp ce se culca, ea a deschis cutia și a inhalat adânc. Simțea cum somnul se așeza peste ea, alungând toate grijile și neliniștile.

În timp ce privea tavanul, Sofia și-a început călătoria într-un vis minunat. A călătorit în lumea poveștilor și a întâlnit personajele favorite din cărțile ei. A zburat pe spatele unui pegasus, a dansat cu spiriduși și a navigat pe apele unui ocean nesfârșit.

Dimineața, când s-a trezit, Sofia s-a simțit plină de energie și fericire. Cutia magică o ajutase să doarmă adânc și să se odihnească. De atunci, poveștile și visele minunate au devenit o parte importantă a vieții sale, iar cutia magică a rămas mereu aproape, pentru a-i oferi somnul liniștit de care avea nevoie.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, cutie magică, vrăjitoare înțeleaptă, Lumea de Vis, aventuri magice, vise frumoase, somn adânc, pădure fermecată, personaje fantastice