Salvatorul din Lumea Viselor – poveste de adormit copiii

“Salvatorul din Lumea Viselor”

Era odată ca niciodată, într-un mic oraș, un băiețel pe nume Alex. Alex era un copil curios și aventuros, mereu în căutare de noi experiențe și povești. În fiecare seară, înainte de culcare, mama lui îi spunea o poveste de adormit. Dar o noapte, în timp ce mama se pregătea să plece într-o călătorie de afaceri, Alex a primit un cadou special de la ea. Era o cutie mică, învelită în hârtie colorată, cu un bilețel atașat care spunea: “Deschide-mă înainte de culcare și vei avea parte de o surpriză magică!”

Curios, Alex și-a luat cutia în camera sa și a desfăcut-o cu grijă. Înăuntru se afla o cheie mică și un bilețel care spunea: “Folosește această cheie pentru a intra în Lumea Viselor. Fii curajos și descoperă ce aventuri te așteaptă acolo!” Alex a fost fermecat de ideea unei lumi magice, astfel că a decis să încerce.

În miezul nopții, când toată lumea dormea, Alex și-a pus pijamaua specială, a luat cheia și a învârtit-o într-un mic gaura aflată în podea, sub patul său. Un vârtej de lumină l-a învăluit și, într-o clipă, a ajuns în Lumea Viselor.

Acolo, peisajul era de-a dreptul uluitor! Erau păduri fermecate cu copaci vorbitori și animale înaripate care își cântau cântecele. Cu ochii mari de uimire, Alex și-a continuat călătoria prin această lume magică.

Pe măsură ce se apropia de castelul luminos din depărtare, Alex a auzit un țipăt slab. S-a apropiat cu atenție și a descoperit o vrăjitoare micuță și tristă. Vrăjitoarea îi povesti lui Alex că un hoț rău i-a furat poțiunea magică, iar fără ea, nu mai putea face vrăji bune.

Alex și-a amintit de poveștile pe care le-a auzit de la mama sa și s-a hotărât să o ajute pe vrăjitoare. Au plecat împreună în căutarea hoțului și, în timp ce treceau prin pădure, au întâlnit animale vorbitoare care i-au oferit indicii prețioase.

După o aventură plină de suspans, Alex și vrăjitoarea i-au prins în cele din urmă pe hoți. Acesta le-a predat poțiunea și a promis că nu va mai face niciodată lucruri rele. Vrăjitoarea, plină de recunoștință, i-a oferit lui Alex o poțiune magică specială – poțiunea somnului adânc.

Mulțumit și împlinit de aventura sa, Alex a găsit calea de întoarcere în lumea reală și s-a întors acasă. Mama sa s-a întors din călătoria ei și, cu un zâmbet, l-a întrebat cum a fost ziua lui. Alex i-a povestit cu emoție despre aventura lui și despre cum a ajutat vrăjitoarea. Mama lui l-a îmbrățișat și i-a spus cât de mândră este de el.

Cu poțiunea somnului adânc pe noptieră, Alex s-a pregătit de culcare. În timp ce adormea, povestea aventurilor sale din Lumea Viselor se preschimba în vise minunate. Alex a știut că, indiferent cât de departe călătorea, în Lumea Viselor sau în realitate, întotdeauna se va întoarce acasă la mama sa.

Etichete: povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, aventura copiilor, lumea viselor, povesti magice, curajul copiilor, prietenie, iubire de mama, povesti cu vrăjitori, poțiuni magice.