Secretul fermecat al pădurii de poveste – poveste de adormit copiii

“Secretul fermecat al pădurii de poveste”

Era odată într-o pădure îndepărtată o căsuță mică și cochetă, ascunsă printre copaci mari și umbroși. În această căsuță locuia o familie de păsărele zglobii și voioase, numite cocoricoși. Cocoricoșii aveau o fetiță pe nume Mia, care adora să asculte povești de adormit copiii.

Într-o seară, când luna strălucea pe cer și stelele luminau întreaga pădure, Mia stătea cu ochii mari și curioși în fața mamei sale, așteptând povestea de adormit. Mama cocoricoș începu: “A fost odată ca niciodată, într-un loc magic, numit Pădurea Fermecată, o cutie misterioasă.”

Mia privi mirată căsuța din mijlocul pădurii imaginare și întrebă: “Mamă, ce secret ascundea această cutie?” Mama zâmbi și continuă povestea.

Această cutie magică avea puteri extraordinare și se spunea că putea aduce la viață orice personaj din povești. Ea se afla sub ocrotirea unui gardian înțelept, un șoricel cu mustăți lungi și ochi strălucitori. Șoricelul poarta numele de Argus și avea dragoste și grijă pentru toate personajele din lumea poveștilor.

Mia și-a aprins ochii de nerăbdare și a întrebat: “Mamă, pot merge eu să descopăr această cutie magică în pădurea noastră?” Mama cocoricoș zâmbi cu înțelepciune și răspunse: “Da, Mia, poți merge, dar trebuie să fii curajoasă și isteață în această călătorie. Te rog să îți amintești mereu că puterea poveștilor este în tine.”

Cu inima plină de curaj și încredere în sine, Mia plecă în căutarea Pădurii Fermecate. În drumul ei, întâlni fluturi zburdalnici, buburuze colorate și broaște țestoase înțelepte, care îi dădură încredere și îi amintiră că în lumea poveștilor totul era posibil.

După o lungă călătorie, Mia ajunse în fața cutiei magice. Când o deschise cu grijă, înăuntru se afla un cărțoiel mic și verde, plin cu povești nespuse. Mia începu să citească și, în timp ce cuvintele prindeau viață și personajele ieșeau din pagini, pădurea începu să strălucească din nou.

Dragostea și bucuria poveștilor se răspândiră în toată pădurea, iar toți locuitorii ei se adunau în jurul lui Mia pentru a asculta aventurile și lecțiile învățate din poveștile de adormit copiii.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, Cutia Fermecată, pădure fermecată, personaje din povești, curaj, încurajare, încredere în sine, aventură, înțelepciune.