Secretul stelei călătoare – poveste de adormit copiii

“Secretul stelei călătoare”

A fost odată ca niciodată, într-o lume plină de farmec și magie, o mică stea călătoare ce strălucea pe cerul înstelat. Steaua călătoare avea puterea de a aduce visuri frumoase și a îndeplini dorințele copiilor care o priveau în timp ce își așează capul pe pernă.

Într-un mic oraș, trăia o fetiță pe nume Mia. Ea era o copilă blândă și visătoare, cu ochi albaștri ca cerul și părul negru ca pana corbului. Mia iubea să privească cerul noaptea și să descopere constelații și se întreba deseori cum ar fi să călătorească printre stele.

Într-o noapte senină, Mia și-a dorit din tot sufletul să poată merge pe cer și să-și cunoască prietenele stele. Privind spre cer, a văzut o stea călătoare care părea să-i asculte dorința. Steaua călătoare s-a apropiat tot mai mult de geamul camerei ei și s-a transformat într-o mică cutie strălucitoare.

Curioasă și emoționată, Mia a deschis cutia și înăuntru a găsit o bucată de hârtie pe care scria: “Bună, Mia! Am hotărât să-ți îndeplinesc dorința și să te duc într-o călătorie printre stele. Pune-ți pijamaua și încalță-ți pantofii magici și pregătește-te să pornești în aventura vieții tale!”

Fără să stea pe gânduri, Mia și-a urmat sfatul stelei și s-a îmbrăcat în pijamaua ei preferată și și-a pus pantofii magici. Într-o clipită, camera ei s-a transformat într-o mașinărie plină de butoane și scări care duceau spre cer. Mia a urcat pe scări și, într-un vârtej de culori și magie, s-a trezit în mijlocul unei lumi fascinante, înconjurată de stele și constelații.

Mia a fost întâmpinată de o mică stea jucăușă care i-a spus că este ghidul ei în această călătorie. Steaua i-a arătat locuri magice și povești incredibile despre stelele din univers. Au trecut prin galaxii îndepărtate și s-au oprit în fața unei povești despre Ochii Cerului, două stele ce vegheau asupra pământului și păzeau visele copiilor.

În acea noapte, Mia a înțeles că fiecare stea are o poveste specială și că visele sunt cheia spre lumea magică a stelelor. Simțindu-se protejată și încărcată cu o energie nouă, Mia s-a întors acasă.

Cu zâmbetul pe buze și inima plină de bucurie, Mia s-a culcat și a adormit în cele din urmă. Încă în vis, steaua călătoare i-a promis că va rămâne mereu în apropierea ei, veghind-o și aducându-i vise frumoase.

De atunci, Mia a devenit cea mai bună prietenă cu steaua călătoare și își transmitea dorințele în fiecare noapte, știind că, oriunde ar fi, steaua o va asculta și va avea grijă de ea.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, stea călătoare, călătorie printre stele, dorințe îndeplinite, vis frumos, magie, prietenie, vise.