Singur pe lume – rezumat

Într-un mic sat din Franța, trăia un băiat pe nume Rémi alături de mama lui, Barberin. Viața lor era modestă, dar fericită până într-o zi când tatăl adoptiv al lui Rémi, Jerome Barberin, s-a întors acasă cu vești înspăimântătoare. El a dezvăluit că Rémi nu este de fapt fiul lor biologic și că familia lor este ruinată. Pentru a face față situației, Jerome a luat o decizie dificilă: să-l vândă pe Rémi unei trupe de actori ambulanți condusă de un bărbat numit Vitalis.

Astfel, Rémi a părăsit satul său natal și s-a alăturat călătoriei alături de Vitalis și animalele sale de companie – câinii Capi, Dolce și Zerbino, precum și maimuța Joli-Coeur. Ei străbăteau orașe și sate, oferind reprezentații pentru a-și câștiga traiul. În timpul unei reprezentații la Toulouse, Vitalis a fost arestat și închis pentru o perioadă de două luni, lăsându-l pe Rémi singur cu animalele.

În această perioadă, Rémi a avut ocazia să întâlnească o familie generoasă – doamna Mulligan și fiul ei paralizat, Arthur. Ei l-au invitat pe Rémi să călătorească cu ei și să fie parte din familia lor. Cu toate acestea, după ce Vitalis a fost eliberat, Rémi și-a luat rămas-bun și și-a continuat călătoria alături de el.

Tragedia a lovit când, în timpul unei furtuni de zăpadă, doi dintre câinii lui Rémi au fost uciși de lupi, iar maimuța a murit. Totuși, Rémi nu a renunțat și a continuat să lupte pentru a-și găsi locul în lume. Într-o zi, l-a întâlnit pe Mattia, un tânăr orfan care fugea de un hoț de copii pe nume Garofoli. Împreună, Rémi și Mattia și-au unit forțele și au găsit puterea de a supraviețui împreună, formând o legătură frățească profundă.

Călătoria lor i-a purtat prin diferite locuri, inclusiv Paris. Acolo, Vitalis a murit de frig, iar Rémi s-a găsit un refugiu în casa unui grădinar din Gentilly. Acolo, el s-a îndrăgostit de fiica grădinarului, Lise. Cu toate acestea, destinul i-a despărțit din nou, iar Rémi și Mattia au fost nevoiți să-și câștige existența ca actori ambulanți.

Aventurile lor i-au dus apoi într-o mină, unde Rémi a lucrat pentru a supraviețui. Într-o zi, mina a fost inundată și Rémi și câțiva colegi au fost prinși sub pământ. Au reușit să supraviețuiască timp de paisprezece zile într-o pungă de aer până când au fost salvați.

În timp ce Rémi se întorcea acasă, mama Barberin i-a dezvăluit că un bărbat a venit să-l caute pentru a-l duce la familia sa adevărată. Cu dorința de a descoperi adevărul, Rémi, Mattia și Capi au plecat la Paris în căutarea bărbatului, dar au aflat că acesta murise. Totuși, aceasta nu i-a descurajat și au continuat călătoria spre Anglia.

În Anglia, Rémi și Mattia au fost dați unei familii care pretindea că sunt părinții lui Rémi. Cu toate acestea, cei doi băieți au descoperit că familia era de fapt formată din niște tâlhari și au reușit să fugă înapoi în Franța. Acolo, Rémi și-a regăsit în cele din urmă mama biologică, doamna Mulligan, și a aflat adevărul despre separarea lor la naștere.

Rémi a fost reunit cu mama sa și a descoperit că Lise și-a recăpătat graiul. Împreună, Rémi și Lise și-au început o nouă viață în Anglia, iar Mattia a devenit un muzician renumit.

Astfel, povestea lui Rémi se încheie cu o notă de speranță și fericire. El a trecut prin multe încercări și a învățat să lupte pentru a-și găsi familia și locul în lume. În final, Rémi și Lise s-au căsătorit, au avut un copil și s-au mutat în Anglia, în timp ce Mattia și-a găsit propria cale în muzică.