Soacra cu trei nurori – rezumat

Într-o lume aflată undeva între realitate și imaginație, trăia o bătrână văduvă, cunoscută drept Soacra cu trei nurori. Această femeie vicleană și zgârcită își ținea cei trei fii în preajma ei, refuzând să-i lase să-și întemeieze propriile lor familii și să se bucure de casele lor. Deși avea o stare bună de sănătate, ea se comporta ca un dictator în propria ei casă, controlând totul cu un ochi vigilent, care nu dormea niciodată.

Soacra își dorea nurori supuse și muncitoare, pe care să le poată pune la treabă și să le controleze constant. Astfel, pe rând, îi căsătorea pe fii săi cu fete care îi satisfăceau criteriile ei exigente. Cu toate acestea, în loc să le dea drumul la casele lor, le ținea aproape, în casa părintească.

Cele două nurori mari se supuneau fără să crâcnească și muncesc din greu, încercând să câștige aprobarea soacrei lor. Însă, nora cea mică se dovedea a fi mai îndrăzneață și vioaie. Ea nu era dispusă să trăiască în sărăcie și subjugare și își îndemna surorile să se revolte împotriva soacrei.

În ciuda avertismentelor, cele trei nurori începeau să mănânce din bunătățile ascunse ale soacrei, profitând de momentele când aceasta adormea. Totuși, planul lor era descoperit, iar soacra, furioasă, le pedepsea cu biciul. Apoi, le dădea de muncă cu măsură și se culca, avertizându-le că ochiul ei neadormit le supraveghea în permanență.

Nora cea mică, plină de răzbunare, le propunea celorlalte să-l ucidă pe soacră, bătând-o și călcând-o în picioare. Fără să ezite prea mult, celelalte nurori acceptau și puneau planul în aplicare. În momentul în care bărbații se întorceau acasă, nora cea mică le spunea că soacra era pe moarte și că le lăsa casele lor drept moștenire.

Soacra, încercând să-și informeze fiii despre adevărul crud, nu reușea să vorbească. În schimb, ea făcea semne către peretele dinspre răsărit pentru fiul cel mare, spre peretele de la apus pentru fiul cel mijlociu și spre mijlocul casei pentru fiul cel mic. Cu toate acestea, nora cea mică interpreta semnele ca pe o dorință a soacrei de a-și vedea fiii locuind în casele respective.

Soacra, în cele din urmă, murea, iar nurorile se grăbeau să împartă averea după cum le doreau ele. Povestea aceasta a devenit o satiră amuzantă și ironică asupra relațiilor tensionate dintre soacre și nurori, arătând cum lăcomia și răutatea pot duce la acțiuni reprobabile, iar nedreptatea poate fi pedepsită în cele din urmă. Această poveste populară este plină de umor, ironie și expresivitate, captivându-ne atenția și provocându-ne să reflectăm asupra dinamicii familiale și a relațiilor umane.