Steaua prietenoasă – poveste scurta pentru copii

“Steaua prietenoasă”

Era odată o mică stea numită Luna. Locuia în înaltul cerului și lumina în fiecare noapte peste toți copiii adormiți. Luna era foarte prietenoasă și îi plăcea să le ofere copiilor vise frumoase și liniste în timpul nopții.

Într-o noapte, Luna a decis să facă o călătorie aventuroasă pe Pământ. Își luase cu ea o bucată mică din strălucirea ei magică și a coborât pe Pământ sub forma unei mici luminițe. A aterizat într-o grădină fermecată, plină de flori colorate și copăcei înalți.

În acea grădină trăiau multe animale fermecătoare. Erau păsări cântătoare, fluturi zburători și broaște țestoase pline de culoare. Toți erau nerăbdători să o cunoască pe Luna și să audă poveștile ei minunate.

Luna le-a povestit animalelor despre aventurile pe care le-a trăit în cerul nopții și despre toate secretele universului. Ascultându-i, animalele s-au simțit inspirate și aveau idei magice pentru a păstra visele copiilor cât mai dulci și mai frumoase.

Astfel, broaștele țestoase au creat un lac micuț unde visele să plutească în voie, iar păsările cântătoare au compus melodii frumoase care să însoțească visele copiilor. Fluturii au adus culori vibrante, iar flacăra păianjenului a creat un covor de nori pufoși pe care copiii să alunece în visele lor.

Luna a fost atât de încântată de creativitatea și bunătatea animalelor, încât a hotărât să le ofere o prețioasă stea care să lumineze mereu grădina lor fermecată. Steaua a fost numită “Steaua prietenoasă” și a strălucit puternic în cerul nopții, aducând bucurie și liniște în sufletele copiilor.

După acea noapte, Luna s-a întors în cerul nopții și și-a reluat misiunea de a veghea asupra copiilor de pretutindeni. Dar acum, acești copii adormeați erau însoțiți mereu de “Steaua prietenoasă”, care le oferea vise minunate și păzea visul lor în timpul nopții.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, Steaua prietenoasă, înaltul cerului, vise frumoase, grădină fermecată, animale fermecătoare, idei magice, copii adormiți, Steaua prietenoasă.