Surioara și frățiorul ușurați povara – poveste de adormit copiii

“Surioara și frățiorul ușurați povara”

A fost odată ca niciodată, într-un mic sat, o familie cu doi copii – o fetiță pe nume Ana și un băiețel pe nume Andrei. Erau cei mai buni prieteni și se jucau împreună în fiecare zi. Însă, într-o vară caniculară, bunica lor a căzut grav bolnavă și părinții lor trebuiau să aibă grijă de ea.

Ana și Andrei au fost nevoiți să stea acasă și să-și ajute părinții. În fiecare dimineață, plecau în grădină și culegeau legume și fructe pentru bunica lor. Munca era grea și îi obosea foarte mult. Aveau nevoie de o poveste care să-i ajute să doarmă adânc și să se odihnească pentru ziua următoare.

Așa că, într-o seară, părinții lor au decis să le spună o poveste magică. Părinții s-au așezat pe marginea patului și au început să povestească despre o cutie fermecată care putea alina orice povară. Cutia se afla într-un lan cu porumb înalt și aurit, iar acolo trăiau niște porcușori drăgălași.

Într-o zi, Ana și Andrei au găsit cutia magică în mijlocul lanului. Strălucea în soare și emana o energie misterioasă. La fel ca în poveste, apare magicianul și le spune copiilor că această cutie poate prelua orice povară și o poate transforma în ceva ușor și plăcut.

Ana și Andrei s-au uitat unul la celălalt și au decis să încerce cutia magică. Au deschis-o și au privit uimiți cum povara grea pe care o purtau pe umeri s-a transformat într-o fulguroasă de zăpadă. În locul oboselii și a stresului, simțeau o ușurință de parcă ar fi fost pe o plajă într-o zi senină.

Încântați de acest miracol, cei doi au început să-și împartă povara grea în bucățele mici și să le pună în cutia magică. Și cu fiecare grijă, cutia se umplea de fulgi de zăpadă, iar ei se simțeau din ce în ce mai ușurați și mai fericiți.

Curând, povara s-a transformat într-un șir de fulgi de zăpadă și au realizat că puteau alina nu doar propria povară, ci și a altor oameni dragi. Au început să-i ajute pe vecini, pe prieteni și pe oricine simțeau că avea nevoie de o mână de ajutor.

În final, s-au simțit atât de bine că au decis să-și continue misiunea și să împărtășească magia cutiei cu toți copiii din lume. Au călătorit de la un colț al pământului la altul, transformând povara în ușurință și aducând bucurie în inimile tuturor.

Astfel, Ana și Andrei au înțeles că a-i ajuta pe alții este cea mai frumoasă poveste pe care o pot scrie în propriile vieți. Împreună, ei au învățat că generozitatea și compasiunea aduc mult mai multă fericire decât orice altceva.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, cutie magică, lan cu porumb, magie, povară, ușurință, ajutor, prietenie, generozitate.