Titlu necunoscut – poveste scurta pentru copii

Povestea cutiei fermecate

“Într-o zi, într-un sat îndepărtat, se găsea un lan în care erau cultivate porumb. Pe acest lan, se afla o cutie fermecată, strălucitoare și misterioasă. Ea se ridicase din pământ, ca și cum ar fi fost adusă de vânturile magice ale naturii.

În fiecare zi, cutia emana o lumină strălucitoare și fermecătoare, atrăgând privirile curioșilor. Dar cel mai mult, cutia minunată a atras atenția puilor de porc care trăiau în apropiere. Erau un grup vesel și jucaus, care își petreceau zilele alergând prin lan și mâncând porumbul dulce.

Puilor de porc le plăcea să se adune în jurul cutiei și să se uite fascinați la lumina ei strălucitoare. Astfel, cutia a devenit locul lor preferat de întâlnire și joacă. În fiecare zi, în momentul în care soarele apunea, cutia fermecată începea să se miște și să vibreze. Și atunci, din adâncurile cutiei, apărea magicianul.

Magicianul era un bătrân înțelept, cu barba lungă și ochi strălucitori. El devenise gardianul cutiei fermecate și avea puteri magice uimitoare. Înțelegea limbajul animalelor și avea abilitatea de a face lucruri minunate să se întâmple.

Puilor de porc le plăcea să petreacă nopțile ascultând povești despre tărâmurile magice și aventurile incredibile ale magicianului. În fiecare seară, magicianul le povestea despre regatele fermecate, prințesele și eroii curajoși.

Una dintre povestirile preferate ale copiilor era despre o vrăjitoare rea care a furat toată lumina din lume. Magicianul a pornit într-o călătorie epică pentru a o învinge și a restaura lumina în univers. În cele din urmă, cu ajutorul puilor de porc curajoși, el a reușit să aducă înapoi lumina și să învingă forțele întunericului.

După fiecare poveste, magicianul îi adormea pe puilor de porc cu vraja sa magică și îi proteja în somnul lor. Ei se simțeau în siguranță și fericiti, având vise pline de aventură și magie.

Într-o noapte de vară, când luna strălucea puternic pe cer, magicianul a plecat, lăsând în urma lui cutia fermecată misterioasă. Dar a lăsat un dar minunat pentru puilor de porc, un amintitor magic al vremurilor petrecute împreună. Odată pe an, în noaptea de vară cu luna plină, cutia fermecată se va deschide din nou și va elibera o vară magică, plină de aventuri și visuri împlinite.

De atunci și până în ziua de azi, cutia fermecată a rămas un loc special pentru puilor de porc, un loc unde visele se împletesc cu realitatea și unde magia trăiește pentru totdeauna.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, povești pentru copii, povești de adormit copiii, cutia fermecată, aventură, magie, puilor de porc, magician.”