Titlu necunoscut – poveste scurta pentru copii

Povestea cutiei fermecate

“Era odată într-un mic sat, un băiat pe nume Andrei. El trăia într-o casă mică, dar plină de cărți și jucării. Andrei era un copil foarte curios și iubea să citească povești. În fiecare seară, mama lui îi citea o poveste de adormit, iar el se visător gândea cum ar fi să aibă propria poveste magică.

Intr-o zi, în timp ce se plimba prin lanul cu porumb, Andrei a descoperit o cutie strălucitoare. Era o cutie mică și aurie, parcă scoasă dintr-o poveste de basm. Băiatul a luat cutia în mâini și a simțit o energie specială emanând de la ea. Curios, a deschis-o și în acel moment, în lanul cu porumb, a apărut un magician spectaculos.

Magicianul i-a spus lui Andrei că acelă cutie era de fapt o cutie fermecată, care putea aduce la viață orice povești citite în ea. Băiatul era în culmea fericirii și nu putea aștepta să vadă ce aventuri minunate îl așteaptă.

În fiecare seară, Andrei își alegea o carte cu o poveste preferată și o citea cu voce tare în cutie. Și, într-o clipă, personajele din poveste se materializau în realitate. Băiatul trăia aventuri magice alături de eroii lui preferați – prințese, zâne și cavaleri curajoși.

Într-o seară, Andrei a citit o poveste despre o călătorie într-o lume subacvatică. Și, ca prin minune, s-a trezit într-un oraș subacvatic, alături de o sirenă frumoasă și un rechin simpatic. Ei au explorat adâncurile oceanului, au cunoscut creaturi fabuloase și s-au distrat pe cinste.

În alta seară, Andrei a citit o poveste despre o călătorie în spațiu. Plănuia să viziteze planete îndepărtate și să se întâlnească cu extratereștri într-o aventură incredibilă. Și din nou, cutia fermecată i-a făcut visul realitate. A zburat printre stele, a explorat galaxii și a făcut prietenii cu ființe din alte lumi.

Andrei s-a bucurat de nenumărate povești și aventuri pline de magie și imaginație. Iar atunci când seara se sfârșea și băiatul se simțea somnoros, magicianul îl trimitea înapoi în realitate, zâmbindu-i și spunându-i că aventurile adevărate sunt cele trăite în propriul său vis.

Astfel, cutia fermecată a lui Andrei a devenit un prieten de nădejde, alături de care a explorat lumi fantastice și a învățat lecții prețioase. În fiecare noapte, el visa la noi aventuri și se trezea dimineața cu inima plină de emoție și curiozitate pentru ceea ce urma.

Și astfel, Andrei a învățat că adevărata magie este în el însuși, iar poveștile pe care le citește și le trăiește în imaginație îi deschid porțile către lumi neexplorate și vise împlinite.”

Etichete: poveste scurtă pentru copii, poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, cutie fermecată, aventuri magice, imaginație, visare, descoperire, prietenie, lumi fantastice