Veverița curioasă și căsuța din copac – poveste scurta pentru copii

“Veverița curioasă și căsuța din copac”

Era odată în pădurea fermecată o veveriță drăgălașă pe nume Pipi. Pipi trăia într-un copac mare și frumos, care părea să atingă cerul. Fiecare ramură a copacului era acoperită cu frunze verzi și vii, iar trunchiul era tare și solid. Pipi iubea să alerge printre crengi și să se joace în vârful copacului în fiecare zi.

Într-o zi, când Pipi alerga veselă prin copac, a văzut o căsuță mică și strălucitoare fix în vârful unui brad. Căsuța era făcută din scoarța copacului și era de un roșu aprins. Pipi era foarte curioasă și nu a putut rezista să nu se apropie și să o exploreze.

Când a ajuns lângă căsuță, ușa s-a deschis și a apărut o vrăjitoare zâmbitoare pe nume Violeta. Violeta avea ochi albaștri strălucitori și părul lung și argintiu. Ea a spus lui Pipi că acea căsuță era magică și că o putea transforma în orice își dorea.

Pipi a fost uluită de această veste și s-a hotărât să înceapă o nouă aventură. Ea și Violeta au intrat în căsuță și au închis ușa în spatele lor. Înăuntru, Pipi a descoperit o cameră plină de oglinzi magice. Fiecare oglindă avea puterea de a reflecta dorințele și visele copiilor.

Pipi a început să privească în fiecare oglindă și să-și imagineze cea mai frumoasă lume pe care și-ar dori-o. Ea a vrut să fie înconjurată de flori colorate și să alerge printre animalele prietenoase. Oglinda a reflectat aceste gânduri și încet-încet lumea în jurul lui Pipi a început să se transforme. Apa a devenit cristalina, iar păsările au cântat vesele.

Pipi a petrecut ziua explorând noua sa lume magică. Ea a vorbit cu animalele, a izbucnit în râs și a dansat cu fluturii. Pe măsură ce se apropia de apus, Pipi și-a dat seama că era timpul să se întoarcă acasă.

Cu o ultimă privire în oglinda magică, Pipi a mulțumit pentru aventură și și-a dorit ca toți copiii să poată experimenta frumusețea lumii lor de vis. Când a deschis ochii, Pipi se afla în vârful copacului ei, iar căsuța magică dispăruse.

Pipi a zâmbit și s-a simțit fericită că a avut ocazia să trăiască o poveste atât de minunată. S-a culcat în cuiburile ei confortabile și a adormit cu gândul la toate aventurile pe care le va mai trăi.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, căsuță magică, aventuri, veveriță curioasă, vrăjitoare Violeta, oglindă magică, lumea de vis